AVLYST! Topptur til Kirketaket (1439)

Fellestur

Dato
21. mars kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjellsport
Arrangør
DNT Gudbrandsdalen
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Covid19 kan få alvorlige helsekonsekvenser for mange mennesker. I den fasen vi nå går inn i, blir kontaktreduserende tiltak viktig, og vi har ansvar for å bidra til en nasjonal dugnad for å begrense spredningen.

Vi minner om at hele landet nå skrus strammere til for å hindre mest mulig smitte – da må vi også følge med våre råd.

Med dette som bakgrunn avlyses dessverre DNT Gudbrandsdalens turer på ubestemt tid.

______________

Kirketaket i Romsdalen har en spektakulær utsikt og fantastisk nedkjøring. Fra parkeringen på øvre Kavli starter man oppstigningen til Kavlisætra. Vi følger videre østryggen av Steinberget (981 moh) før man tar til på selve stigningen opp mot Kirketaket.
Turen opp tar omtrent 4 – 5 timer, alt etter form og føre. Nedkjøringen skjer på sørsida og vi følger skisporene tilbake til parkeringsplassen på øvre Kavli. Vær oppmerksom på at brattheten i øvre del av nedkjøringen er ca. 35 grader slik at snø og skredforhold må tas i betraktning før man går denne turen. Dette er en tur der de som har langt å kjøre kan ha behov for overnatting. Vi har innhentet pris på hytter på Gjerdset Turistsenter som ligger 10 – 15 minutters kjøring fra Isfjorden. Hyttene har plass til 6 personer og koster ca 1300 kroner pr. natt. Hvis vi vil betale for sluttrengjøring, koster dette 350 kroner ekstra. Hvis vær- og føreforholdene er slik at vi er usikre, kommer vi til å leie inn guide frå firmaet Friluftslek i Åndalsnes. Kostnaden til guide kommer i tillegg til eventuell overnatting. Denne prisen er avhengig av antall deltakere.
Passer for: Voksne.
Varighet: Dagstur, pluss eventuell overnatting.
Påmelding: 1. mars kl. 19.00.
Oppmøte: Krysset der veien til Kavlisetra tar av fra riksvegen i Isfjorden kl. 09.
Kostnad: Eventuell kostnad til guide om nødvendig. Kart: Romsdalsfjella (1:50 000).
Turkoordinator: Arnt Sveen, tlf. 483 21 233.

AVLYST! Topptur til Kirketaket (1439)

Covid19 kan få alvorlige helsekonsekvenser for mange mennesker. I den fasen vi nå går inn i, blir kontaktreduserende tiltak viktig, og vi har ansvar for å bidra til en nasjonal ...

Kontaktinformasjon:

  • Arnt Sveen
  • Tlf. 483 21 233