Pilegrimsleden Hundorp – Vinstra: en vandring i historien

3. august kl. 10:00
Fellestur, Fottur, Pilgrimsleden
Rondane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi starter ved Dale-Gudbrands Gard på Hundorp der Olav Haraldsson møtte Dale Gudbrand i 1021, det historiske Kristningstinget som er beskrevet i Snorres saga. Dagsetappen tar deg med gjennom et vakkert kulturlandskap med gårder med røtter tilbake til middelalderen. Opp fra Grytting stiger leden opp til ledens høyeste punkt i Gudbrandsdalen. Gjennom Lauva med gravhauger og spesielt kulturlandskap går turen opp til Skar ca 700 moh. Her ligger det gamle husmannsplasser oppunder berget. Her har DNT Gudbrandsdalen restaurert to bygninger til overnatting. Her ser du ut over Gudbrandsdalen og innover mot Jotunheimen. Ferden går videre gjennom variert landskap høyt over Vinstra før en bratt nedstigning tar deg ned til Vinstra Her passerer vi Hågå gard – Peer Gynt-garden, garden der Peer Olsson Hågå bodde og som Ibsen har hentet inspirasjon fra i Peer Gynt.
Passer for: Alle.
Påmelding: Innen 1. august kl. 12.00.
Oppmøte: Dale-Gudbrands gard på Hundorp, kl. 10.00.
Turkoordinator: Per Gunnar Hagelien, tlf. 456 04 608.
Kart: Turkart Peer Gynts Rike eller www.pilegrimsleden.no.

Pilegrimsleden Hundorp – Vinstra: en vandring i historien

• Per Gunnar Hagelien