På tur med Monsen

Link Team 3 på toppen av Hurrungbresten, en av stedene NRK plasserte linker for å kunne sende TV-signaler fra Monsen på tur.
Link Team 3 på toppen av Hurrungbresten, en av stedene NRK plasserte linker for å kunne sende TV-signaler fra Monsen på tur. Foto: Øyvind Sandnes

De siste fem dagene har flere av DNT Gudbrandsdalens medlemmer vært ute på tur i Jotunheimen, nærmere bestemt på tur med Lars Monsen og NRK.

Det har vært noen fantastiske dager, og litt annerledes turer enn hva vi vanligvis pleier å gå på. Nå skulle vi ikke bare bære vårt eget utstyr, men også kabler, kamera, aggregat, bensin, og ikke minst eiendeler til andre NRK-ansatte.

Flere av oss begynte allerede tirsdag kveld på Bøvertun, og har vært innom Sognefjellshytta, Fannaråken, Skogadalsbøen, Fleskedalen, og Vetti Gard sammen med Monsen og NRK. Det ble sendt live-sending minutt for minutt hver eneste dag. Første dagen begynte i vekslende vær med både regn og sol, men deretter har vi kun hatt sol og varmt vær.

Andre reiste vestover for å bistå NRK med å sette opp signaler på fjelltoppene langs ruta. Her skulle nærmere 1000-1500 høydemeter bestiges, og tyngste sekken var på ca 35 kilo!

Alle fikk testet nye grenser, og alle var enige om at det var en nydelig tur og en helt unik opplevelse på alle måter!

Nå pleier vi slitne føtter og kropper, og ser tilbake på gode minner med mange nye turvenner, og håper Monsen og vi har inspirert flere til å komme seg ut på tur.

Lars Monsen og NRK fortsetter sommersendingene sine neste uke, da fra Vesterålen.

Fin utsikt fra Fleskedalen.
Fin utsikt fra Fleskedalen. Foto: Magnar Bratlien
Lunsjpause på vei opp til Fleskedalen fra Skogadalsbøen.
Lunsjpause på vei opp til Fleskedalen fra Skogadalsbøen. Foto: Magnar Bratlien

Skrevet av Therese Heramb 22. juli 2018