DNT Gudbrandsdalen inviterer til utebursdag

På tur i Øldalen høsten 2017.
På tur i Øldalen høsten 2017. Foto: Therese Hvattum Heramb

Turistforeningen fyller 150 år i 2018! Dette feirer DNT Gudbrandsdalen med utebursdag i Øldalen på Vinstra og i Sel.

Norges største friluftslivsorganisasjon markerer sitt 150-årsjubileum, og inviterer alle til å bli med på en morsom feiring. På Kom deg ut-dagen 2. september feires 160 utebursdager landet rundt, og DNT forventer rundt 50.000 små og store bursdagsgjester.

– Vi feirer naturen, friluftslivet og frivilligheten med en skikkelig utebursdag, og vi håper så mange som mulig har lyst til å være med på festen, sier daglig leder i DNT Gudbrandsdalen, Therese H. Heramb.

Mange av DNTs 57 medlemsforeninger gjør nå klart til feiring med varierte tilbud; uteovernatting, bursdagsleker, natursti, bålkos, konkurranser, turer og mye mer.

Tur i Øldalen, Vinstra

Vi går på god sti nordover Teigkampen til Lonan. Retur til Kleivene samme vei eller skogsvegen. Vi tilpasser tempoet så alle kan bli med på turen. Natursti underveis. Med unntak av et par bløte partier er stien fast og lett å gå. Snaut 3 km og bare 140 høydemeter. Ved gapahuken på Lonan er det varm grill, pølser, kanelsnurr på pinne, kaffe/te/saft.

Turkoordinator: Ragnhild Hauge Giverhaug 95869012 og Ånen Andre Giverhaug 450 69 528

Påmeldingsfrist: Fredag 31. august

Frammøte: Kl. 10:00, Øldalsvegen ved Taarud, kjører opp på Kleivene og parkerer. (Bomvei kr. 50.-)

Se informasjon om arrangementet i Øldalen her:

Tur i Sel, Sel

Bli med på Kom deg ut-dagen i samarbeid med Sel kommune.

Turkoordinator: May Britt Josten (DNT Gudbrandsdalen) og Mette Josten (Sel kommune) tlf: 924 29 471 / e-post: mette.josten@sel.kommune.no.

Mer informasjon kommer.

Dette er en enkel familievennlig tur.

Se informasjon om arrangementet på Sel her:

Siden oppstarten i 1868 har DNT vokst til å bli en viktig samfunnsaktør.

– I 150 år har vi jobbet for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier. Ved å inspirere til turglede bidrar vi også til å gjøre folk glade i naturen. Og det man er glad i, tar man vare på, sier Heramb.

Og nettopp Kom deg ut-dagen er en måte å få den oppvoksende generasjon til å bli glade i naturen på. I år er det 12 år siden Kom deg ut-dagen ble arrangert for første gang, og siden da har flere hundre tusen barn og familier blitt inspirert til å nyte og lære mer om natur og friluftsliv.

For spørsmål og intervjuhenvendelser, ta kontakt med daglig leder Therese H. Heramb på e-post therese.heramb@dnt.no

Fakta om DNT

* DNT arbeider for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv og for sikring av friluftslivets natur- og kulturgrunnlag.

* DNT har over 300.000 medlemmer, og 57 medlemsforeninger over hele landet som skaper aktiviteter og drifter og vedlikeholder et stort nettverk av hytter og ruter.

* Foreningen har Barnas Turlag på over 220 steder og vokser stadig.

* Mesteparten av arbeidet gjøres av frivillige, som årlig legger ned over 820.00 dugnadstimer for å gi folk gode naturopplevelser. Det tilsvarer over 460 årsverk.

* DNT har 550 betjente, selvbetjente og ubetjente hytter

* Foreningen ble stiftet i Østmarka i Oslo 21. januar 1868 av blant andre Thomas Heftye.

Skrevet av Therese Heramb 15. august 2018