Ferskingkurs i Vågå

Foto: Aurora Konttorp Heramb

Helgen 27. og 28. juni hadde DNT Gudbrandsdalen et vellykket ferskingkurs for introduksjonsprogrammet til flyktningekontoret i Vågå ☀🌺 Både små og store koste seg med aktiviteter og opplæring i friluftsliv. 

Ferskingkursene arrangeres over hele landet og er åpne for alle som ønsker å lære mer om friluftsliv. De er både for dem som har gått litt på tur før og dem som er helt nybegynnere. Dette er praktiske kurs der deltakerne selv skal få prøve seg på bålfyring, matlaging ute, bruk av primus, kart, kompass og turplanlegging. Man lærer også om bekledning, pakking av dagstursekk, allemannsretten, stier og merking, spørløs ferdsel, overnattingstur og telt, og DNTs hytter og tilbud. Etter endt kurs får man kursbevis og en fin håndbok i friluftsliv.

Tanken er ikke at folk etter endt kurs skal være klare for å krysse Hardangervidda på ski, men at de skal kunne gå på dagsturer i nærmiljøet og koble dagsturene sammen med en overnatting. I tillegg til økt kompetanse, ønsker vi at deltakerne får økt trygghet, selvtillit og inspirasjon til å oppsøke nye naturopplevelser på egenhånd og ta med andre på tur. 

Vi håper det frister til gjentagelse for deltagerne til å komme seg ut på tur på egen hånd senere 😀🌲🌼

DNT Gudbrandsdalen holder kurs med jevne mellomrom. Ta kontakt om du ønsker et tilpasset kurs for din gruppe.

Skrevet av Therese Heramb 29. juni 2020