Julehilsen fra DNT Gudbrandsdalen

Turledersamling med DNT Gudbrandsdalen 16. – 18. oktober 2020 på Venabygdsfjellet. Foto: Therese Heramb

Det er en tid for alt, og nå nærmer det nye året seg med stormskritt. Vi i DNT Gudbrandsdalen er klare for nytt år og nye muligheter!

Et annerledes år – for alle

Det skal ikke legges skjul på at det siste året har bydd på en del utfordringer vi som en liten forening ikke var helt forberedt på. En forferdelig pandemi. Det satte en stopp og nedgang i antall aktiviteter fra og med mars, gjennom påske og deler av sommeren. Tross dette, fikk vi likevel gjennomført fellesturer – med restriksjoner på antall deltagere, samt påmelding i forkant av turene. Dette vil vi også videreføre inn i det nye året.

Turer i nærmiljøet

Som en konsekvens av koronarestriksjonene ville vi i DNT Gudbrandsdalen likevel forsøke å få folk ut på tur. Vi tror fullt og helt på det som har vært DNTs filosofi i over 150 år – Det er gjennom å være ute og bruke skogen og fjellet at vi lærer barn, unge og voksne å bli glad i naturen. Flere frivillige i de fleste kommunene i Gudbrandsdalen satte ut Turboposter, hvor turgåere kunne ta bilde av seg selv og posten, sende inn og være med i trekningen av fine premier. Dette resulterte i tusenvis av innsendte bilder og viste seg å være en stor suksess! Følg med, og vi vil sette ut flere Turboposter i tiden som kommer.

Dronningsetra

Parallelt med at pandemien herjet, jobbet ei aktiv arbeidsgruppe mot oss for å stoppe byggingen av Dronningsetra. Dronningsetra, som skulle bli DNT Gudbrandsdalens første hytte – og et samlingspunkt for både familier, skoleklasser, enkeltpersoner og grupper. Vi hadde enorm støtte fra både lokalt og regionalt hold. Prosjektet var fullfinansiert, og vi var klare til byggestart i fjor høst.

Det er tungt for DNT Gudbrandsdalen å legge lokk på en sak vi hadde stor tro på ville bli et trivelig sted for allmennheten, men summen av motstanden gjorde at styret ikke lenger ønsket å gå videre med å bygge Dronningsetra. Det er trist. Vi har hatt fryktelig lyst til å skape en åpen, tilgjengelig friluftsarena på vestsiden av Gudbrandsdalen for lokalsamfunnet.

Vi er mest lei oss på vegne av alle støttespillerne våre i lokalmiljøet, og frivillige og tillitsvalgte i organisasjonen vår som har stått på for dette prosjektet. Tusen takk til dere.

Turprogram 2021

Vår hovedvirksomhet er turer og aktiviteter for medlemmer og alle andre som vil oppleve det enkle friluftsliv, det er dette vi i hovedsak vil bruke vår energi på fremover – og det ser vi frem til. Turprogrammet for 2021 har nærmere 70 turer og aktiviteter som rommer både hverdagsturer i nærmiljøet, samt lengre ekspedisjoner over flere dager på både ski og til fots. Turprogrammet sendes ut med Fjell og Vidde, som kommer ut i slutten av januar. Vi håper å se deg på noen av fellesturene, og har du ideer eller innspill til turer vi kan arrangere, vil vi gjerne høre fra deg.

DNT Gudbrandsdalen har store ambisjoner om å lage fine friluftsaktiviteter for deg. Den jobben skal vi fortsette med inn i det nye året.

Vi ser frem mot et flott, nytt turår i 2021, og ønsker med dette deg og dine en riktig god jul!

Julehilsen fra

Skrevet av Therese Heramb 24. desember 2020