Landsmøte i Lom 2016

Foto: Gitte Bertelsen

Denne helg har hele Lom vært preget av vår røde DNT logo. DNT Gudbrandsdalen har vært vertskap for årets landsmøte. Når vi nå ser tilbake på hele gjennomføringen og tilbakemeldingene vi har fått fra deltakerne, så er det all grunn til å være fornøyde. 

Foto: Gitte Bertelsen

I velkomsttalen beskrev styreleder Magnar Bratlien DNT som en stor familie. Han ønskte derfor slekta velkommen til Lom. Det var en metafor som ble brukt hyppig gjennom hele landsmøtet. Styreleder i DNT beskrev det som å komme hjem, siden Lom i alle år har vært et utgangspunkt for fjellturer for folk fra hele landet. 

Foto: Gitte Bertelsen

Det vanket godord og roser til arrangementskomiteen ved avslutning. 

I forkant av landsmøtet, har det vært fjellturer,   kurs i styrearbeid, forum med mange små bolker som ga informasjon om veien videre og mulighetene vi har for å utvikle det lokale arbeid i tråd med det sentrale. 

1 1/2 dag var satt av til landsmøtet. Vi drøftet styrets forslag til en resolusjon med 10 forslag for natur og friluftsliv. DNT ung hadde et alternativt forslag som ble vedtatt. De ønsker at det rundt om i landets kommuner legges til rette for integrering slik at flyktninger og invandrere i høyere grad kommer ut og tar del i friluftsliv og bidrar med de ressurser de har. Det ble flere gange påpekt at det var for lite variasjon i hudfargen på landsmøtet.

Lørdag kveld ble Utgard møblert om og nå ble det duket til festmiddag for bunadskledde deltakere. Kvelden ble avsluttet i Lom Stavkirke med minikonsert med Reidar Svare og Øystein Rudi, og informasjon om kirken og den rolle i Lom, ved den lokale prest, Jon Gelius. 

Søndag var det tid for det som er aller viktigst for DNT ere, nemlig fjelltur. Mange har vært på Galdhøpiggen, Klimaparken mm. eller deltatt på Norges minste festival med Smithbue rett under Lomseggen.

Vi håper at alle nå er kommet vel hjem til sine respektive landsdeler.

Skrevet av Gitte Bertelsen 12. juni 2016