Jubileumsfeiring i Lom

Flott utsikt på vei opp til Læshøe
Flott utsikt på vei opp til Læshøe Foto: Therese Hvattum Heramb

DNT Gudbrandsdalen fikk en flott feiring av tiårsjubileumet sitt i Lom 4. november. Med variert program og værguder som spilte på lag med oss hele dagen håper vi alle som kom innom oss på Fjellsenteret koste seg.

Dagen begynte med en fellestur fra sentrum i Lom oppover mot Læshøe. Vi var fem deltagere på to bein, og fire deltagere på fire bein. Turleder Nils Arne Haugen fortalte oss litt om Lom før vi begynte på dagens nærmere 700 høydemetere som skulle bestiges. Turstiene fra sentrum var mange, og godt merkede. Underveis tok vi noen korte pauser, og Nils Arne snakket ivrig om området og hans egne barndomsminner herfra. 

Vi besteg nærmere 700 høydemetere på turen. Vi fikk nydelig utsikt over Lom da vi kom over tregrensa. Fem glade turdeltagere på Læshøe.
Vi besteg nærmere 700 høydemetere på turen. Vi fikk nydelig utsikt over Lom da vi kom over tregrensa. Fem glade turdeltagere på Læshøe. Foto: Therese Hvattum Heramb

Utenfor Fjellsenteret hadde Helle, Ragnhild og Magnar ordnet opp med bålpanne, pinnebrød og smågodt, og flere tok turen innom. Vi hadde natursti i Prestehaugen som flere besvarte. Aktiv i Lom åpnet Prestfosstraversen, som er en zipline som går over elva i Lom. Flere modige fikk prøve seg, og besøkende på bakeriet sperret opp øynene da både barn og voksne kom flyvende gjennom lufta utenfor vinduet deres!

Utenfor Fjellsenteret hadde vi fyr på bålpanna, mange stekte seg pinnebrød og de ivrigste fikk med seg naturstien i Prestehaugen.
Utenfor Fjellsenteret hadde vi fyr på bålpanna, mange stekte seg pinnebrød og de ivrigste fikk med seg naturstien i Prestehaugen. Foto: Therese Hvattum Heramb

Mai og Bjørg holdt et spennende foredrag fra reisene sine til Argentina og Nepal for et par år tilbake. De tøffe damene viste nydelige bilder og vi som hørte og så på fikk oss noe å tenke på da vi så hvor bratt og skummelt mye av det de hadde gjort så ut... Vi er spente på hvor deres neste tur går! Inntektene de får på foredraget går direkte til et skoleprosjekt i Nepal, det synes vi i DNT Gudbrandsdalen var særs hyggelig.

Toppen på Ama Dablam, nærmere 7000 høydemeter.
Toppen på Ama Dablam, nærmere 7000 høydemeter. Foto: Therese Hvattum Heramb

Tusen takk til Fjellsenteret for at vi fikk disponere lokaler, og varme kalde tær etter tur!
Og takk for hyggelig oppmøte til alle som kom, vi ses ute på tur!

Skrevet av Therese Hvattum Heramb 5. november 2017