Alternativt julebord på Oskampen

Foto: Helle Hovden

11 var påmeldt til turen men vi var ni som spente på ski og ruslet innover Jotumheimsveien med pulker, sekker og fire bikkjer lørdag formiddag.

Vi hadde gledet oss i mange uker før årets alternative julebordstur til Oskampen. Vi var spent på hvordan vær og skiføre skulle bli i år. Yr.no spådde liten kuling hele lørdag så vi var mentalt forberedt på å kjempe imot vinden.Været ble bare bedre og bedre utover dagen, sola kom og vinden var ikke plagsom. Tenk å være så heldig å ta seg fri fra julestria og bare gå og nyte de vakre fargene som naturen har å by på i desember. 

Foto: Helle Hovden
Foto: Gitte Bertelsen

Det var bra med snø så skiføret var perfekt. Etter et par drikkepauser underveis tok vi matpause i nærheten av Kluftbua. Det var forholdsvis tungt å brøyte løype videre så vi bestemte oss for å følge sommerløypa siste biten opp til Oskampen. Vi sparte noen kilometer på det. Erki er sterk og tok på seg å brøyte vei for oss andre.

Foto: Gitte Bertelsen

Det var godt å komme fram til hytta. Når vi hadde fyrt opp og hytta var varm hadde vi et godt måltid. Alle hadde tatt med litt mat med julesmak. Humøret var på topp og vi blir vel alle litt eldre pga. all latter og moro. Kari og Trond sang vakkert tostemt og Trond var i tillegg "Luciapike".

Foto: Gitte Bertelsen
Foto: Gitte Bertelsen

Søndag startet med en lang og god frokost med rester fra kvelden før. Avsluttet med kaffe og nydelig eplekake. Vasket opp og ryddet oss ut, ingen hadde egentlig lyst til å reise hjem. Skisporene fra lørdag var faste og fine så turen tilbake til bilen gikk lett for folk og hunder. Hadde en trivleig rast i det som ble beskrevet som rene påskeværet.

Takk til alle som var med, vi gleder oss alt til neste år. 

Hilsen Helle og Magnar, Izzi og Max.

Skrevet av Helle Hovden 3. desember 2017