Trugetur til Kolleberget

Trugetur til Kolleberget 8. april 2018
Trugetur til Kolleberget 8. april 2018 Foto: Ingrid Agøy

Yr bommet på været med to timer, så da vi møtte opp på Sødorptunet for å ordne samkjøring til Midtstulen snødde det ikke!

Vi, er i dette tilfelle tre deltakere, to turledere og en glad hund. To av deltakerene hadde aldri gått på truger før, så litt hjelp med truger, staver og bindinger måtte til før vi startet på motbakkene opp  mot fjellet. Vært var slett ikke verst. Ingen vind, ikke kaldt og brukbar sikt.

Det er mye snø i år, men ikke ikke akkurat påskeskare nede i skogkanten.  Ettersom vi som ledet turen hadde tråkket løype i går, gikk det nokså greit å komme seg opp til brukbare trugeforhold litt høyere oppe. Gruppen ruslet avgårde i jevnt driv. En og annen pustepause tok vi oss tid til, men  nokså snart hadde vi Kollberget i sikte. Litt før vi nådde toppen begynte det å snø, så oppholdet der oppe ble ikke så langt. Bare nok til fotografering og til at vi fikk skrevet oss inn i boka som ligger der. Rett nedenfor Kollberget fant vi oss en høvelig skavl til matpause. Etter pausa travet vi i retning parkeringsplassen. Da vi skulle krysse ei kvista skiløype i lot oss friste, og bestemte oss for å utvide tilbaketuren litt. Skiløypa førte oss en ekstra runde på nedsiden av Velsefjell og til Mårråbeithaugen. 

Vel tilbake til bilene hadde vi vært ute i mere enn fire timer og det må jo være bra på en tretimerstur. 

Ingrid Agøy

Skrevet av Therese Heramb 8. april 2018