Dalsnibba-tur 5. mai 2018

Ni turglade og positive damer var med på turen til Dalsnibba.
Ni turglade og positive damer var med på turen til Dalsnibba. Foto: Arnt Sveen

Etter at årets DNT-Gudbrandsdalen-tur til Dalsnibba måtte utsettes forrige helg, møtte ni turglade og positive damer på Grotli lørdag morgen. Mildvær, lavt skydekke og litt småregn preget første del av turen.

Fra vestsiden var veien brøytet helt fram til Stavbrekka, Langvatnet var blått og ikke farbart, så vi fikk gå en lang strekning på asfalt med skiene på sekken. 

Like før vi skulle starte oppstigningen fra Djupvatnet, sprakk himmelen opp og det ble store blå flekker og solen tittet fram. På toppen fikk vi fint vær og en fantastisk utsikt til en gryende sommer i Geiranger. Etter obligatorisk fotografering og en lang pause på toppen, kom den sterke vinden som var meldt akkurat da vi skulle ned igjen. Det var ikke mange høydemetrene som skulle til før den ga seg. En større utfordring var skiføret som var vekslende skarpt og sugende. Vi fikk opplevelsen av at skuldrene var over bakstussen på skiene det ene øyeblikket for så å være over skituppene det neste. Men alle kom velberget ned og det var en tilfreds gjeng som kom fram til bilene og dro hver til sitt. 

Alle var enige om at Dalsnibba er en flott topptur uten de helt store utfordringene, men med en fantastisk utsikt når man kommer til toppen. Turen vil bli gjentatt også neste år, men da et par tre uker tidligere.

Arnt Sveen, turkoordinator.