KVELDSTUR LANGS SKODALSÅA KULTURSTI, 6. JUNI 2018

Vi er veldig fornøyde med at det møtte opp så mange, og at vi hadde en aldersspredning fra 19 år og opp til rundt 70 år. Takk for en fin tur!
Vi er veldig fornøyde med at det møtte opp så mange, og at vi hadde en aldersspredning fra 19 år og opp til rundt 70 år. Takk for en fin tur!

Det var 4. gang det skulle arrangeres kveldstur langs Skodalsåa, og for andre gang skulle vi gå fra Svintjern på Baukholstulen og ned til Harpefoss Skole.

Vi var storfornøyde med oppmøtet, og etter å ha fylt opp biler som kjørte opp på Baukholstulen var vi hele 25 personer og 1 hund som tok fatt på turen ned i bygda igjen. Vi hadde et kjempefint turvær med sol og passe høy temperatur. Myggen ble etter hvert litt plagsom, men mange var godt utstyrt med myggmiddel så det ble ikke et altfor stort problem. Vi hadde Anne Brenden, som snart tar fatt på sin 41. sesong som budeie på Brennsetra med som turdeltager og hun delte noen av sine erfaringer fra seterlivet på Baukholstulen. Da vi rett nedafor Brennsetra fikk berget ei litt medtatt søye ut av et trådgjerde så hun kunne vandre videre med sine 2 lam var stemningen i gruppa svært god! Etter hvert som vi kom ned i bygda og det ble tettere mellom informasjonstavlene fortalte turleder Guri historier om livet langs Skodalsåa opp gjennom tidene slik som det er skildret på tavlene. Vi hadde en god drikkepause i hagen på Saga, før vi fortsatte den siste biten av turen tilbake til skolen. Et par biler kjørte tilbake til Baukholstulen, mens resten kunne reise hjem – forhåpentligvis glade og fornøyde etter en fin kveldstur. Vi er veldig fornøyde med at det møtte opp så mange, og at vi hadde en aldersspredning fra 19 år og opp til rundt 70 år.

Takk for en fin tur!

Harpefoss, 06.06.18
Gunn-Marit Brenden og Guri Skurdal Tofte

Skrevet av Therese Heramb 6. juni 2018