Padlehelg juni 2018

Padlehelg ved Espedalsvannet i juni 2018.
Padlehelg ved Espedalsvannet i juni 2018. Foto: Ingrid Agøy

Tradisjonen tro var mer enn 70% av deltakerne på plass fredags kveld. Leiren ble etablert, kajakkene inspisert og gode samtaler fant sted. 70 % er i dette tilfellet fem deltakere. De to øvrige var på plass i god tid før kl 10 lørdag.

Da alle var samlet, var det bare å få kajakkflåten på vannet og sette kursen sørover. Været var strålende, humøret godt og padleruta kjent for de fleste. Før vi riktig kunne ta årene fatt, måtte vi selvsagt ta bilde av de som var med. Dette pleier vi å gjøre under brua ved Gravholmen. Etter fotograferinga padlet vi jevnt og trutt en times tid før vi tok pause på en liten sandstrand. Etter pausa padlet vi videre sørover og fant en fin lunsj-strand etter at vi kanskje hadde padlet en mil. Erlend og Erki ville padle til enden av Espedalsvannet, så de tok seg ikke tid til pause, men satte avgårde. Vi andre koste oss i sola og startet etterhvert hjemturen. På tur nordover gjorde vi strandhogg nok en gang. Mens vi var der kom sprekingene som hadde  padlet hele vannet og sluttet seg til gruppa igjen. 

Hjemme i leiren fyrte vi opp grillen og koste oss ute til sola gikk ned. 

Søndag morgen regnet det. Oddbjørn har alltid medbragt lavvo, så vi samlet oss hos han til frokost.  Etter et langt og godt måltid bestemte  «damene» seg for at vi ville ut på vannet igjen. Vi satte kursen mot den eneste litt store øya i Espedalsvannet.  Etter turen hadde vi restelunsj før vi rev leiren og reiste hjem.

Ingrid Agøy.

Skrevet av Therese Heramb 17. juni 2018