Familiedag på Jønnhalt

Været og selskapet var perfekt under familiedagen på Jønnhalt.
Været og selskapet var perfekt under familiedagen på Jønnhalt. Foto: Henning Olstad

Vi var totalt 33 av smått og stort på familiedagen på Jønnhalt første helga i sommerferien. Været spilte på lag med oss, og Johanne, Pernille og Henning Olstad var som alltid det perfekte vertskap på det idylliske sætertunet.

Nærmere halvparten av de som kom, hadde aldri vært på sætra tidligere, så det gjorde det ekstra stas at så mange fant turen til setergrenda på Jønnhalt i Ringebu.

De yngste fant fort frem naturstien og satte opp en ny rute for denne.

Vi fikk låne med oss hester fra Venabustallen på Venabygdsfjellet, så Odin og Tilda tok med de minste med på utallige leierunder på jordet. Her kunne alle få prøve å ri, men det var nok ingen voksne som lot seg lure til en tur på hesteryggen. Kun de små var tøffest!

Svarten og Friar er Hennings hester, og er godt kjent på sætra. Henning og Therese tok med store deler av seterfølget med på kjøretur innover Jønnhalt med de stødige dølahestene.

Det ble bålgrilling og kos rundt bålet.

Therese fikk også prøve seg på "Ukse-ku", en litt spesiell, men veldig underholdende lek som satte latteren i sving hos flere. Se bildet i bildekarusellen for utførelsen.


Takk for en kjempefin dag!

Skrevet av Therese Heramb 24. juni 2018