Søndagstur til Veslhorrungen

På toppen av Veslhorrungen!
På toppen av Veslhorrungen! Foto: Maria Kampesæter Kleiven

En trivelig topptur i vekslende vær – med sol, litt regn og antydning til hagl og snø.

Søndag 12. august var vi 33 personer og tre hunder som tok turen til Dalsida, med Veslhorrungen (1591 moh) som mål. Turen gikk fra Filling, og vi fulgte det gamle seterråket et godt stykke. Ved åa Rengla tok vi retning oppover, og etterhvert var det ikke noe råk å følge. Men når den bakken var gjort unna, åpner terrenget seg, og vi skimtet dagens mål – toppen av Veslhorrungen.

Vassveger

Under turens matpause kom det en liten regnskur med duskregn. Men det var stort sett oppholdsvær hele turen, om enn med en noe kald vind. Rundt oss kunne vi se flere regnbyger i flere av dalene i retning Dovrefjell, Dovre og Bjorli.

Vi krysset en av de gamle vassvegene i Lesja. Ved foten av Veslhorrungen starter åa Raudbekken. Relativt høyt oppe starter en av de gamle vassvegene i fjellene, som fortsatt forsyner gårder med vann. Vassvegen er nøye bygget ved å utnytte terrenget, selv om det stedvis ser ut som den renner oppover. Vassvegen går ut i blant annet Honna, som renner ned til Lesja sentrum.

Til topps

Fra vassvegen var det kun toppstøtet som manglet. De yngste i gruppa tok en relativt strak rute til topps, og vi hadde en god pause i le av nødnett-bygget. Vi fikk god utsikt over Lesja, til Lesjaskog og Bjorli, innover Slådalen og sørover til Dovre. På returen fant vi to fangstgraver like vest for toppen. Her hadde vi god utsikt over Fillingtjønn og Horrungtjønn. En av de mange regnskurene rundt oss ordnet en flott regnbue i dalen da vi gikk ned – en flott avslutning på turen.

Takk for turen, hilsen turledere Marie Fasteraune og Maria Kampesæter Kleiven

Skrevet av Therese Heramb 12. august 2018