Tur med Kjetil Jansrud

I samarbeid med Gudbrandsdal Energi, Peer Gynt Alpinklubb og Gålå Alpin Fjellkafé fikk vi selveste Kjetil Jansrud med som turleder på lørdagens tur rundt Valsfjell.

40 deltagere møtte opp, både store og små i alle aldre ble med, og hele turen tok ca tre timer. Kjetil Jansrud svarte på spørsmål underveis om hvordan skikarrieren hans begynte. Det var nemlig her i Peer Gynt Alpinklubb. Ivrige foreldre stilte opp i all sin ledige fritid, og vi fikk høre om sene kvelder og fulle helger med ski og snø under beina.

Ha det gøy når du trener

Både far og sønn Jansrud var enige om at ingen kan bli best uten å ha et godt miljø og apparat rundt seg. 

Kjetil la vekt på at det er viktig å ha det gøy når man trener. "Hvis man sitter hjemme og gruer seg for å dra på trening, da er det noe som er feil. Du skal glede deg til å dra på treninger, du skal reise på trening for å møte venner, ha det sosialt, og kose deg", oppfordret han til de fremmøtte som gladelig hørte interessert på. 

Prestasjonspress

"Pappa merket nok at skikjøringen fortere ble alvorlig og mer seriøst, enn det jeg selv gjorde", ler han. Men kanskje det var nettopp dette som gjorde at Kjetil nådde helt til topps også, at han hadde det gøy på trening, og ikke kjente på presset med å prestere i en alt for tidlig alder.

Perfekt timing

Fra toppen av Valsfjell gikk vi ned rødløypa, og da vi ankom Fjellkaféen fikk vi i oss litt varm suppe og saft, før regnet begynte å styrte ned. Perfekt timing!

DNT Gudbrandsdalen hadde en kjempefin dag, og takker Kjetil Jansrud og samarbeidspartnerne våre så mye for et flott arrangement!


For bilder, se Facebook-siden vår: facebook.com/dntgudbrandsdalen/

Skrevet av Therese Heramb 11. august 2018