Basecamp Romsdalen

Foto: Aina Rolstad

Inkludert turledere var det åtte deltagere: En sprek mann, syv spreke damer og fire spreke hunder.

Vi møttes på Åndalsnes fredag, spiste en bedre middag og dro sammen videre til Innfjorden hvor vi hadde leid ei hytte. Noen av deltagerne valgte likevel å sove i telt eller hengekøye.


Lørdag morgen startet vi tur fra Griset klokken 09.00. Første målet var Grisetskolten. Mye motbakke var det, og etter to og en halv time var vi på toppen og hadde da unnagjort om lag 900 høgdemeter. Belønningen var en fantastisk utsikt.


Etter å ha nytt utsikten og fått i oss litt næring fortsatte vi mot neste mål, som var Ølmanntind. Vi måtte sleppe oss litt ned før vi tok fatt på nye høgdemeter. På toppen enda en matpause, også her fantastisk utsikt.


Neste mål var Svartebottstind. Et par av deltagerne valgte å stå over denne og heller begynne på tilbaketuren, mens resten av følget gikk til Svartebottstinden. Også her et fantastisk skue. Det ble ikke så langt opphold her for det begynte å li på dagen.

Med unntak av et uhell der ei av damene snublet og slo seg, og måtte sy noen sting så var turen vellykket. Fint vær, vakker natur og glade vandrere.


Tilbake i hytta var det felles middag og god stemning.


Søndag var det planlagt tur til Kamben fra Bøsetra. Ikke så mange høgdemeter denne dagen, men noen hadde tunge bein etter turen dagen før. Det gikk greit å komme til topps og etter en god matpause begynte vi på tilbaketuren. Vi slapp oss ned mot hytta « Fattig og Rik « og fulgte stien tilbake til utgangspunktet.


Etter et forfriskende bad i elva anså vi DNT turen for avsluttet.


Kari Kjøde Enger, turkoordinator.

Skrevet av Therese Heramb 2. september 2018