Raudnebb og Vakkerdalshøin

Luftig på kanten av steintunga ved Raudnebb.
Luftig på kanten av steintunga ved Raudnebb. Foto: Maria Kampesæter Kleiven

Snøen kom tidlig i år, men det gikk heldigvis fint å ta seg frem også over tregrensa i Jønndalen. Været ble bedre enn meldt, og vi fikk en fin høsttur med fantastisk utsikt. 

Turen startet fra Jønndalsvegen, like ved brua over elva Musa. Vi fulgte traktorvegen opp til Jønndalssetrene, og tok første matpausen der. Høstsolen varmet, og vi nøt utsikten over Dovre og inn i Rondane. 

Etter de bratte bakkene i starten opp til Vakkerdalshøe ble vi belønnet med en flott utsikt innover Øyadalen og Jønndalen. Det var noe snø innover snaufjellet, men det gikk greit å gå. Det var fine høstfarger i dalen, med snøkledte topper og vidder. Yr hadde meldt overskyet med noe sol, men vi hadde klarvær hele dagen. Det gav oss flott utsikt inn i Rondane, Dovrefjell, Jotunheimen og Reinheimen. 

Vi var 18 personer og seks hunder som startet turen. Etter andre pausen valgte noen å ta fatt på hjemturen, og vi var tolv personer som gikk siste etappen til Raudnebb. De spesielle fjellhamrene er luftige, men noen våget seg likevel helt på kanten. Det var litt mer snø på siste etappe. Skiføret er nok like om hjørnet om det kalde høstværet holder seg.  

Vi tok siste pausen i ettermiddagssolen ved Jønndalssetrene, før siste etappe ned til Jønndalsvegen.

En flott høsttur med en flott gjeng, takk for turen!
Maria og Herje