Hverdagstur/seniortur til Isslottene i Vinstraelva

Foto: Ingrid Agøy

Vinstraelva ligger der jo hele tiden og innbyr til fascinerende opplevelser. I dag var det DNT sin seniorgruppe som ville prøve seg.

Aking er også gøy for seniorer
Aking er også gøy for seniorer Foto: Ingrid Agøy
Foto: Ingrid Agøy

Sjelden har det blitt ledd så høyt og trillende som under turen ned dalsiden. Jeg tror mange var takknemlige for litt sikkerheten i klatretauet ned den siste skrenten. Som vanlig kom vi trygt ned. Vi i denne sammenhengen var 17 seniorer i alder fra 20 til « langt opp i 70 åra». Et par firbente var også med.

Foto: Ingrid Agøy
Foto: Ingrid Agøy
Foto: Ingrid Agøy

Isen forandrer seg litt fra dag til dag, og i dag var det mildvær og solglitter i istappene. Superlativene satt løst, og vi godt voksne er nok like kjappe med mobilkameraene som våre yngre artsfrender. Turlederen overhørte mange fornøyde kommentarer. Turen er jo ikke lang, men det tar sin tid når vi skal klatre opp og klatre inn i is som ikke akkurat er bygd for god framkommelighet. Det var nok litt over gjennomsnittet mange som lurte på hvordan i all verden de skulle komme seg opp fra dalen, men har en tau og tid, lar jo alt seg ordne. Ved femtiden var hele gjengen trygt opp i Huskero, og alle var nok enige om at strevet var turen verdt.

Ingrid

Foto: Gitte Bertelsen
Foto: Gitte Bertelsen

Skrevet av Gitte Bertelsen 13. februar 2019