Kom deg ut-dagen

100 personer deltok på Kom deg ut-dagen på Vinstra
100 personer deltok på Kom deg ut-dagen på Vinstra Foto: Ingrid Agøy

Alt før 2019 startet var det 45 påmeldte til turen, så det ble helt nødvendig å få organisert to turer. Det er nytt av året.

16 kalde minusgrader og gnistrende sol (som vi selvsagt bare så glimt av høyt over oss) dannet rammen rundt 2019 utgaven av isturen. 

Den første gruppa skled avgårde nedover lia litt over 11, mens den andre gjengen fikk starttid kl 13.30. Tilsaman var vi litt over 100 deltakere. 102 for å være nøyaktig. Turen har etterhvert fått ry langt utover Gudbrandsdalens grenser. Det kom en gjeng fra Asker, og flere utflytta døler fra Kristiansand i sør, Ålesund i vest og til Trondheim i nord. Felles for alle var at vi også i år landet trygt nede på isen før vi bega oss innover dalen.

I år var det litt vanskelig å finne en trygg vei, men vi klatret litt opp i ura her og der, fikk sikta området der det lett blir en åpen råk, og vi kom oss fram til alle de flotte isformasjonene som hvert år kommer i nye utgaver. Glade barn rutsjet avgårde på isen under overhenget, eller de krabbet gjennom tunnelen høyere oppe.

Spennende var det også og skyve seg inn i ishuIen der vi kan klatre inn bak isen. I år hadde naturen stelt istand en flott «fotoramme» oppe ved vendepunktet også. Ivrige fotografer knipset i vei både der og langs stien forøvrig. Bare blide fjes overalt. Alt i alt to fine turer!


Ingrid Agøy, turkoordinator

Foto: Ingrid Agøy
Foto: Ingrid Agøy

Skrevet av Therese Heramb 4. februar 2019