Skitur fra Brekkom til Storfallet og på isen i Tromsa tilbake til Fåvang

Foto: Gitte Kirstine Bertelsen

Turlederduoen fra Fåvang inviterte på tur, via DNTG seniorgruppa,  Det Skjer i avisa, og lokal markedsføring. Vi var 30 turdeltakere fra Gjøvik til Vinstra, med en aldersspredning fra 7 til nærmere 80 år som fikk oppleve fin natur og fysisk utfoldelse på den 14 km lange tur.

Lars Haugen og Ivar Flyen hadde gått testtur og laget spor i forkant. Start innerst i Brekkom v Dalarampa og på ski ned til skogssti som etterhvert førte oss til bunnen av Tromsa. Første stopp var ved Storfallet med 30 m frossen foss. 

Etter god fotopause ved foss og isformasjoner gikk turen gikk turen nedover elva. Tro ikke at elva bare er flat, her ble det solide stup og kråkehopp både forover og bakover for noen og enhver. Ingen større skader og etterhvert kom vi til Dalabu som er en rest fra fløtertiden. Mange hadde god lokal kjennskap både her og der og krydret tugen med litt om liv og levned tilbake i tid.  Nå var det tid for mat. En deltaker ble dårlig og fikk god assistanse fra kompetente deltakere og deretter korteste veien til sykehuset der vedkommende nå er sjekket ut.  Dette var en flott dag i trivelig selskap. Mange av de med lokal tilhørighet hadde aldri eller sjelden vært i dette spennende naturområde. 


Foto: Gitte Kirstine Bertelsen
Foto: Gitte Kirstine Bertelsen
Foto: Gitte Kirstine Bertelsen
Foto: Gitte Kirstine Bertelsen
Dalarbu (fløterbu)
Dalarbu (fløterbu) Foto: Gitte Kirstine Bertelsen

Skrevet av Gitte Bertelsen 24. mars 2019