Dalsnibba i flott vårvær

Dalsnibba 6. april 2019.
Dalsnibba 6. april 2019. Foto: Arnt Sveen

For tredje år på rad arrangerte DNT Gudbrandsdalen skitur til Dalsnibba

Toppen, som ligger slik til at man ser rett ned i Geiranger og har flott utsyn til fjellene omkring, er ganske lett å nå på ski. Den er likevel lite besøkt om vinteren. Ni deltakere pluss turleder fikk en fin dag i fjellet 6. april. En av deltakerne var med for tredje gang på rad og en annen var med andre året på rad.

Turen startet som vanlig fra Geiranger-krysset i Breidalen. Det var fint skiføre på isen på Langvatnet og Djupvatnet og godt med snø og fint også resten av turen. Turen i år gikk en måned tidligere enn i fjor og det ga oss mye bedre skiføre. For første gang var ikke brøytingen av Geiranger-veien i gang, slik at vi slapp å ta oss ned og opp høye brøytekanter for å krysse veien.

Været var upåklagelig og vi fikk en fin stund på toppen med omtrent helt vindstilt vær og godt sikt til Geiranger og fjellene. For første gang traff vi andre folk på toppen, tre brødre fra Geiranger som hadde gått vesentlig flere høydemeter enn oss for å kunne nyte utsikten.

Nedover igjen hadde vi fint føre å kjøre i. For første gang på denne turen, gikk flertallet av deltakerne på randonne-utstyr.

Vel nede kunne alle se tilbake på en flott dag i et fjellområde som er lite brukt vinterstid. Turen er i ferd med å bli en tradisjon og blir gjentatt også neste vår.

Flotte forhold i starten av april.
Flotte forhold i starten av april. Foto: Arnt Sveen
We <3 vårskitur!
We <3 vårskitur! Foto: Arnt Sveen