Kveldstur langs Skodalsåa kultursti

Foto: Gunn-Marit Brenden

5. juni 2019 var det 5. gang det skulle arrangeres kveldstur langs Skodalsåa, og tredje gang vi skulle gå fra Svintjern på Baukholstulen og ned til Harpefoss Skole.

Det hadde regna en del denne formiddagen, og vi fryktet at mange ville velge å holde seg hjemme på grunn av været. Vi var derfor godt fornøyde med at vi ble 16 personer og 3 hunder som fylte biler og kjørte til Baukholstulen. Været hadde også letnet og vi fikk et perfekt turvær uten regn.

Det var en sprek gjeng og vi holdt et jevnt tempo over Baukholstulen med bare få stopp for å fortelle litt om seterlivet på den gamle seterstulen. Vi fortsatte ned den gamle Baukholstulvegen og idet vi kom ned på Gålåvegen kom også sola fram. Fra brua ved Vaet står informasjonstavlene langs Skodalsåa Kultursti tettere, og vi hadde flere stopp der Guri fortalte om historien til grendene langs Skodalsåa.

Vi passerte gjennom hagen på Saga der frukttrærne står i full blomstring før vi fortsatte ned til Skodalshaugen. Denne gangen hadde vi med nøkkel og det var ekstra stas å kunne invitere turdeltagerne inn i den restaurerte smia og tørrstugu som nå har blitt museum. Da gjenstod bare siste stykket ned til skolen. 1 bil fraktet sjåførene opp på Baukholstulen igjen. Det var en veldig positiv og sprek gjeng som alle virket fornøyd med kveldsturen.

Takk for en trivelig tur!

Harpefoss, 05.06.19

Gunn-Marit Brenden og Guri Skurdal Tofte

Skrevet av Therese Heramb 5. juni 2019