Ridetur på Slangen Seter

Fem hestedamer på toppen av Skardfjellet.
Fem hestedamer på toppen av Skardfjellet.

Fem hestedamer møttes på Slangen Seter ei helg i august 2019. Alle var spente på om været skulle bli bra, om hestene var snille og på stedet vi skulle til. Det kan sies med en gang at alt stod til forventningene og mere til!

Vi ankom Slangen Seter lørdag formiddag. Der møtte vi Anita, vertinnen selv, og fikk servert varm te og kaffe. Det var godt, for ute sildret regnet bestemt og taktfast. Så skulle vi ut i stallen for å hilse på hestene. Alle var spente. Var de store? Var de snille? Var de klare for tur? Spørsmålene kom på løpende bånd, og Anita og hestejenta Johanne svarte som best de kunne.

Hestene var utrolig skjønne. Så snille og rolige, og veldig søte. Vi kom oss opp på hesteryggen, og i dag skulle vi besøke elgtårnet som lå en times ridetur unna. Regnet fulgte oss hele veien, så ble ikke mange stopp denne dagen.

Vel tilbake på Slangen slapp vi hestene ut på friskt sommerbeite, og vi gikk inn for å tørke våte klær.

Senere på ettermiddagen reiste vi inn til Sikkilsdalen for å se på hestefølget som hadde gått der helt siden juni. Vi var heldige da vi fikk se hele flokken rett nedenfor setra. Hoppene var kontaktsøkende og kom for å hilse på. Tre føll hadde de også med seg. Hingsten var mest interessert i hoppene, og fulgte også med. Så fikk vi jammen oppleve en bedekking på bare et par meters hold! Så da får vi krysse fingrene for at det blir føll til neste sommer.

Tilbake på Slangen fikk vi servert deilig middag, og hjemmelaget iskake. Koselig samtale rundt bordet og fyr på peisen gjorde at vi alle kunne se tilbake på en dag med mange fine og spennende øyeblikk. Vi fant senga ikke så alt for sent.

Søndag morgen våknet vi til solskinn inn gjennom vinduet, og det gjorde det hele lettere å stå opp. Det ble servert en nydelig frokost før det bar ut igjen i stallen til hestene. Denne gangen skulle vi på en litt lengre tur, helt opp på toppen av Skardfjellet. Hestene hadde jevn stigning på noen hundre meter gjennom lun bjørkeskog for å komme helt til topps. Og utsikten nøt vi hele veien. På toppen møtte vi et par reinsdyr, og vi kunne nyte synet av Jotunheimen og Galdhøpiggen i det fjerne.

Vi møtte flere turgåere i fjellet denne dagen, det var en fantastisk flott og solrik dag å være ute på – alle tiders!

Neste år gleder vi oss til ny tur til Slangen Seter, og vi håper flere vil ta del i denne fine naturopplevelsen til hest.

Skrevet av Therese Heramb 18. august 2019