Tafjordfjella 23. - 25. august 2019

På veg over fjellet mot parkeringa på Tunga.
På veg over fjellet mot parkeringa på Tunga. Foto: Aina Rolstad

6 personer og 1 hund møttes på Bjorli stasjon fredag ettermiddag for samkjøring inn til Tunga i Brostdalen. Etter en matpause og 2-3 timers gange kom vi fram til Vakkerstøylen vi vestenden av Ulvådalsvatnet, der er det virkelig vakkert. Hytta er gammel og ærverdig og verdt et besøk i seg selv.

Fredag

Sauesankinga var i gang pga. jervens herjinger så hytta rommet en del saueletere og gjeterhunder, men likevel godt om plass. De ivrigste badenymfene gjennomførte visstnok et bad i Ulvådalsvatnet.

Lørdag

Turen startet med rotur over Ulvådalsvatnet hvor det ligger båt på hver side og med krav om at det skal gjøre det når du har rodd over, det innebar 3 kryssinger av vatnet.

Etter en flat strekning østover bar det rett opp mot skaret mellom Høgtunga og Lågtunga, dette i lett duskregn og økende vind. Pust og lår fikk kjørt seg men alle kom opp i god form.

Videre bar det over Tungerøttene og vi fikk etter hvert se Pyttegga (1999) Høgtunga (1953) og Karitinden(1982) med litt skoddedis. Flott utsikt i skaret også mot Romsdalstindene i nord. Så bar det nedover til Pyttbua og overnatting. Toppene klarnet etter hvert og kort kveldstur ble gjennomført i vakkert landskap.

Søndag

Hjemtur langs øvre stien utover Tunga, været ble bedre og bedre og utsikten likeså, blide turgåere tok avskjed på Bjorli etter en kort oppsummering av turen.

Skrevet av Therese Heramb 25. august 2019