Høstcamp 2019

Åtte deltagere var mellom 8 og 10 år. Første dagen startet med mange leker for å bli kjent og lære alle navnene. Etter det fikk de prøve naturbingo, det ble bingo på alle sammen. Tiden gikk fort og det var på tide å forberede lunsj.

En gruppe fikk ansvar for bål og de andre maten. Fisk i båt stod på menyen. 

Etter lunsj så vi nærmere på kart, de ble delt i grupper for å gjennomføre en orienteringsoppgave. Noen fant alle postene, andre følte seg ferdig etter et par poster. Det ble litt for langt for de minste å finne alle postene. 

Det ble og tid til å finne seg et emne å spikke på, dette fikk de bruk for resten av campen. 

Dagen avsluttet med litt lek og opprydning før alle ble hentet.

Tirsdag morgen kom den første snøen, alle var ikke forberedt på det. Det ble derfor bestemt at vi skulle møte opp til lunsj slik at alle fikk bli med. 

Denne dagen startet derfor med bålfyring, brødskiver og noe varmt å drikke. Etter det satt vi opp leir. En stor, ny lavvo. Dette gikk fort siden alle hjalp til. 

Det ble mye lek i snøen, bygging av borg på eget initiativ fra barna. 

Til middag var det bålburger. 

Før kvelden kom ble det tid til spikking, labyrinten og mer lek i snøen. 

Til kveldsmat ble det laget pinnebrød med ost og skinke. Mørket kom og det ble tid til en nattløype med refleks, lys og tau før vi sa god natt. 

Vi hadde varmet opp inne slik at hvis det ble for kaldt kunne man gå inn å legge seg. 5 personer startet ute i lavvoen og ble der hele natta. 

Onsdag morgen kom og vi fikk tatt ned leir, spist frokost, de siste fikk prøve seg på bålfyring. Vi dro videre til Venabustallen for å dra på ridetur. Alle kom seg på hesteryggen og det ble en fin tur som siste aktivitet på campen. Tilbake på sætra ryddet vi det siste og hadde en avslutning på høstcampen med boller og kakao rundt bålet. 

Skrevet av Therese Heramb 6. oktober 2019