Alternativt julebord til Slangen seter

Flott vintervær.
Flott vintervær. Foto: Aina Rolstad

DNT Gudbrandsdalen har i flere år arrangert alternativt julebord. Ansvarlige turledere stiller opp på flere turer løpet av året men julebordsturen er nok den vi setter aller mest pris på.

Droppe julistri og mas og ta turen til fjells med likesinnede sjeler er bestandig en fantastisk start på adventstida.Vi var 8 tobeinte og 5 firebeinte som tok turen.

I år hadde vi tilhold på Slangen Seter i Skåbu, vi leide hovedhuset på selvhushold. Anbefales på det varmeste. Det er en fantastisk plass med trivelige gamle tømmerhus og med en helt spesiell atmosfære. Veldig trivelig vertskap og du kjenner hvilepulsen er på plass med det samme man kjører gjennom grinda.

Lørdag gikk skituren fra Finnbøle til Rauskaret-Hinøglslisætrin-Veslhovda tilbake til Slangen. Vi hadde et fantastisk fint vintervær, kaldt og med det fine lyset som desember byr på. Vi holdt pause på en "elgpost", trivlig med bål, sveler og varm drikke.

Alle hadde med en liten matbit med julesmak så lørdagskvelden var vi samlet i spisesalen og koste oss med god mat og sosialt samvær.Kari startet måltidet med flott selvkomponert sang.

Søndag var det "restematfrokost", etterpå gikk skiturer langs Olstappen til Elgtårnet. Der hadde kjentfolk overnattet så vi var heldige og fikk komme inn og opp og se. Fantastisk fin utsikt og spesiell plass, anbefaler alle å ta en tur til Elgtårnet i Espedalen. Vi gleder oss alt til neste års julebordstur. 

Takk for turen.

Hilsen turedere med assistenter Magnar Bratlien og Helle Hovden, Max og Izzi

Elgtårnet i Espedalen.
Elgtårnet i Espedalen. Foto: Helle Hovden
Pause i skogen.
Pause i skogen. Foto: Aina Rolstad
Trivelig på Slangen seter.
Trivelig på Slangen seter. Foto: Helle Hovden
Flott skiføre.
Flott skiføre. Foto: Magnar Bratlien
Foto: -

Skrevet av Maria Kampesæter Kleiven 1. desember 2019