Padlehelg på Lesjaskogsvatnet

Fint å padle litt inn og bak
Fint å padle litt inn og bak Foto: Gitte Bertelsen

Sommervær på sitt beste og så varmt at det var best å være på vannet.  4 deltakere (ja det kan man undre seg over), padling, bading, teltliv, grillmat, fossebesøk og en liten tur langs pilgrimsleden - kan man ha det bedre når man i tillegg har trivelig selskap.

Foto: Gitte Bertelsen

Ut fra værmeldingen så vi at det var lurt å starte tidlig fredag, slik at vi rak en god kveldstur. Det ble nesten magisk, med yrende fugleliv mellom siv og rør og fine speilbilder i stille viker i det lange Lesjaskogsvann. Det var høy vannstand så vi kunne gå inn mellom småbusker, blomstrende bukkeblad og myrull.

Foto: Gitte Bertelsen

Med utgangspunkt fra Campingen, hadde vi også tilgang til stor grill og parketplass mot vannet.

Lesjaskogsvatnet
Lesjaskogsvatnet Foto: Ingrid Agøy
Foto: Gitte Bertelsen

Deltakerne på denne tur har deltatt på alle padlehelgene med kajakk, i DNT Gudbrandsdalen sitt regi. Fornøyde fjes tilsier at vi kanskje blir med igjen neste år - men oppfordrer mange flere til å være med å dele gleden. 

Foto: Ingrid Agøy
Foto: Gitte Bertelsen

Matpause på en øde øy må man ha på padletur. Enkelte ble fristet til en kjapp badetur i friskt vann.

Grønfossen
Grønfossen Foto: Gitte Bertelsen

Dagene er lange på denne tid og etter en god del timer i kajakkene ble det fisking eller fottur. På fotturen kom vi tilfeldigvis over Grønfossen som er lett tilgrengelig en liten gåtur på god sti fra Lesjaskog. 

Foto: Ingrid Agøy

I DNT sine Covid19 regler frarådes man å lage felles mat på tur. Vi besluttet at den faste turmeny med porsjonspakker i folie er helt fri for virus og bakterier etter en stund i den store grill. Etter maten fikk vi en fargerik solnedgang over vannet. 

Ingrid ved dam med karusser
Ingrid ved dam med karusser Foto: Gitte Bertelsen

Søndag kom som meldt med mye vind og truende regn. Derfor valgte Oddbjørn en vellykket fiskeøkt og Jo, Ingrid og jeg gikk en tur hvor vi kom over en dam hvor det langt tilbake i tid ble satt ut karusser (en fisk i karpefamilien). Vi var innom både sykkelsti, pilegrimsledd og gl. kongevei. 

Siden alle var + 55 tør vi godt definere det som en seniortur og mange flere kunne hat glede av å delta. 

Referat og turkoordinator: Gitte Bertelsen

Skrevet av Gitte Bertelsen 21. juni 2020