Skageflå i strålende sol

Bratte bakker opp fra fjorden.
Bratte bakker opp fra fjorden. Foto: Arnt Sveen

Lørdag 20 juni gikk årets Skageflå-tur i regi av DNT Gudbrandsdalen. Åtte forventningsfulle turdeltakere og turleder ble kjørt i båt fra Grande til Skagehola der turen starter.

På fjorden like ved lå Kongeskipet, og vi hadde en liten drøm om å møte Dronningen på turen.

I det flotte været var det varmt opp de stupbratte bakkene, men et stykke før vi kom til Skageflå var vi så heldige å møte Dronning Sonja. Hun hadde vært på Skageflå og spist frokost. Flere av oss fikk veksle noen ord med henne. Vel oppe på Skageflå var tok vi en lang og fortjent pause med innlagt obligatorisk fotografering. I år var det ekstra vakkert med irrgrønne lier, snøkledde fjell og en fjord som knapt hadde krusninger.

På Skageflå er omtrent halve stigningen unnagjort og vi fortsatte til Homlongsetra som ligger på 550 meter. Her var det også tid for en god pause, før vi begynte på turen ned mot Homlong. Etter hvert åpenbarte utsikten til Geiranger seg. Nede på Homlong tok vi beina fatt langs vegen inn til Geiranger sentrum. Til slutt hentet vi bilene på Grande.

Vi hadde en flott dag i vakker vestlandsnatur og det var fornøyde turdeltakere som enten reiste hjem eller tilbrakte helgen i Geiranger.

En blid turgjeng.
En blid turgjeng. Foto: Arnt Sveen
Homlongsetra.
Homlongsetra. Foto: Arnt Sveen
Flott utsikt utover Geirangerfjorden.
Flott utsikt utover Geirangerfjorden. Foto: Arnt Sveen
Hoppende glade turgåere!
Hoppende glade turgåere! Foto: Arnt Sveen
Foto: Arnt Sveen