Båten v. Auretjønna omgitt av turfolk
Båten v. Auretjønna omgitt av turfolk Foto: Gitte Bertelsen

Med seniorgruppen på Skogstur til Vollsdammen, Auretjønna og Sandstjønna

Auretjønna
Auretjønna Foto: Gitte Bertelsen

19 deltakere og 4 hunder hadde en fin høsttur rundt de 3 vann som ligger mellom Gålåvatnet og Fefor. Her ved båten som ligger fotogent til ved Auretjønna. Turen var 10,2 km og tempoet var tilpasset slik at det var greit å småskravle på turen. 

Foto: Gitte Bertelsen

Seniorgruppen startet for 3 år siden med noe turaktivitet. Covidårene har medvirket til at deltakelsen ikke har vært helt som vi ønket. I år hadde vi søkt og fått penger til et sosialt og aktivt tiltak når vi igjen kunne kjøre flere i lag, sitte tett på hverandre i pausen og dyrke sosialt fellesskap. 

Onsdag 29.9 sto det skogstur i programmet og vi rakk å få det annonsert som tur med litt ekstra, noe som passet fint for å markere at vi ser fremover etter covid. Alle, medlemmer og ikke medlemmer var invitert på tur med servering av tapas til lunsj. Litt utrygg værmelding skremmer tydeligvis ikke turglade seniorer som møtte opp med godt humør og sko og klær som tålte vann. 

De to turledere fikk hjelp fra Ingrid Agøy til å finne de minste stiene og den fineste ruta rundt alle de 3 vann. Ved Auretjønna ble det tatt masse bilder av båten som i "alle" år har ligget og duppet i vannkanten. 


Foto: Gitte Bertelsen

Vel Sandstjønna var alle sultne og desuten nysgjerrige på tapasbrettet var utlevert fra start. Annis Pølsemakeri leverte tapas som smakte himmelsk til tross for at regnet økte akkurat da. Deltakerne var turvante og hengte tarp opp som tak. Svartkelene kom frem og snart luktet det nykokt skogskaffe.

Uvant lunsjmeny på tur
Uvant lunsjmeny på tur Foto: Arnhild Kaldrud
Foto: Ingrid Agøy
Demningen ved Kvilebua
Demningen ved Kvilebua Foto: Ingrid Agøy

Dagens siste korte stopp var ved Kvilebua ved Auretjønna. Stolpejegerne fikk registrert stolpa og en del av gjengen tok en tur ut på demningen til felles fotografering. Herfra igjen på liten sti tilbake til Vollsdammen og bilene. 

Det var nok en etterlengtet turtype og vi håper å treffe mange av deltakerne på neste års turer. Akkurat denne tur blir kanskje med i neste års turprogram med samme opplegg. Turdeltakerne ga uttryk for at dette var en fin tur, og turlederne takker for trivelig tur. Gro Jokstad og Gitte Bertelsen.

Skrevet av Gitte Bertelsen 29. september 2021