Hestbreapiggene

Hestbreapiggene (2172 m.o.h.) er høyeste punktet i Skjåk kommune. Dette er  en krevende rute, og turen egner seg for godt fjellvante folk, da det er bratt stigning, luftige partier og steder med snø og til dels løse steiner.

Utgangspunktet går fra Netosæter som ligger på 880 m.o.h.. Herfra er det forholdsvis bratt stigning, men etter en god time er man oppe ved hytta ved Geitoholet. Herfra går det rett vestover før man dreies opp på Midtre Piggen. Her får du nydelig utsikt mot Jotunheimen og Hurrungane, Storen, Storebjørn og hele spekteret. Halvveis på turen finnes ei bu man kan raste ved.

Eggen ut til høyeste i Skjåk som oppleves som særlig luftig for flere. Veien videre kan isøks være greit å ha med ved snø og is i fjellet. Ved Nord for Midtre krabbes det regelrett opp på eggen og til toppunktet. Vær litt oppmerksom på løse steiner. Herfra er det en relativt enkel tur over til Store. På returen fra Heksete og ned igjen finnes normalt store snøflater man kan løpe og skli på for litt ekstra fart og spenning. Reinsdyr er det også mulig å observere på turen.

Denne turen er en fantastisk rute, krevende ja – og det bør være fint vær, men belønnes med en nydelig utsikt av flott natur! 

Turen tar ca 8–9 timer i et behagelig gåtempo.

Skrevet av Therese Heramb 28. november 2017