SENIORGRUPPA DNT GUDBRANDSDALEN

Matpause på tur
Matpause på tur Foto: Gitte Bertelsen

AKTIV I 100             Turer for deg som vil på tur helt til du blir 100! 

Seniorgruppen tilbyr turer mens mange er på jobb og turene har variabel lengde og tempo. I turprogrammet er de merket med AKTIV I 100.

I tillegg har turprogrammet mange turer som er merket med "Passer for:" seniorer, voksne osv.  Turer merket Seniorer kommer opp på denne side, men følg med på alle våre turer.

Les programmet, følg med på FB der turene legges ut. I tillegg skal vi forsøke å få mange flere seniorturer på hverdager; de legges ut på FB og her på siden etterhvert. Følg med!


Meld fra til Gitte Bertelsen 975 38 167/ gitber56@gmail.com , hvis du kan tenke deg å være kontaktperson for en eller flere seniorturer.


Nå er det tid for nærturer

DNT har fulgt helserådene og avlyst alle fellesturer og stengt alle hytter.
Ta heller en luftetur der du bor, men unngå steder med mye folk. Frisk luft, dagslys og bevegelse gjør godt, spesielt når dagene er snudd opp ned for oss alle.

Prøv gjerne tur i nytt område. Nord-Fron kommune har infoside om turstier https://www.nord-fron.kommune.no/tjenester/kultur-idrett-og-fritid/friluftsliv/turstiar-vegar/

Vi har mange gode turmuligheter i vårt nærmiljø og mange stier har vært brukt gjennom vinteren og er tilgjengelig.

Her er noen forslag til stier vi vet er tilgjengelige nå (send gjerne turforslag):

Nord-Fron

Fra Sorperoa har Olaf Giverhaug sendt oversigt over disse stier som er gått opp:

  • Styggdalsvegen Høgberget-Gapahuken
  • Hesthaugråket Grind - Hånåhoppet
  • Gudbrandstuguråket Grind – Styggdalsvege
  •  Grind-Søjurusta – Hånåhoppet, (Truger?)
  • Geilene på fuglerunden,
  • Taarudberga Stormyrbakken – Øldalsvegen
  • Kleivene – Furuli og Kleivene – Teigsetra. Kan være glatt enkelte steder

Turkart Sorperoa tilsalgs på: Sport1, PEER GYNT HOTELL OG SPISERI, Tekstilbua. Kr. 50.-

Kvitberget er en fin trugetur som har vært gått regelmessig gjennom vinteren og anbefales. Parker i Feforkrysset, stien starter på andre siden av veien. 2-3 timer tur/retur.

Pilgrimsleden fra Vinstra til Øvre Skard i Sør-Fron har brei fin sti. Mildværer gir litt gjennomslag, så truger kan vurderes som et alternativ på varme dager. 

Vardfjellet rundt på truger: Parker der veien fra Kvikne til Skjedalen ikke er brøytet lengere. Følg skuterspor/skiløype oppover til høgre. Følg skisporet èn gang til høgre og forbi Vardfjellseter og videre oppover til løypekryss med fin rasteplass med stoler og bålplass. Følg til venstre på oversiden av Vardfjellet. Fin topp til pause og utsikt. Derfra igjen til venstre rundt toppen og følg vei/spor tilbake til bilen. Er det nykjørt så gå ved siden av skisporet. 
Fra Kongslikamman kan man gå på ski og komme til samme rasteplass men gå en runde på 10-15 km rundt Langfjellet.

Dalstjønna: Det er fin tråkka sti fra Einlien og rett opp til Dalstjønna. Fortsett forbi vannet og opp til vei, følg til høgre, til skilt Tvelhaugråket. Herfra ser det ut til at stien er tråkket brei og fin ned til Einlienvegen igjen. Blir det mildvær er truger sikkert best. Trivelig skogstur.

Sør-Fron 

Terje Solbergt har følgende forslag til trugeturer:

Kvarvet-Koto: En fin tur på ca 7 km tur/retur. Fint råk og flott utsikt fra Koto. Start fra Kilemorka. Man kan parkere på en ‘lomme’ i veikanten, råket starter rett over på andre siden av veien.

Kileveien-Skutelen: Meget fin utsikt fra der. Man kan parkere i svingen gå opp til Skutelen, fint råk med en god del stigning før man er oppe. 

Vi prøver å få til god bredde og har en del turforslag som er kommet opp på møter, men ikke satt inn i programmet. Meld gjerne fra om tur og dato hvis du vil være koordinator for en tur når vi igjen slippes ut på fellesturer.

Englestien ved Fefor
Dalstjern - Bosliråket - Gullhusråket
Månekinnstur til Teigsetra
Sulsvollen - Toksevegen sti - Sula
Nysetra - Kleggeåsen - ...
Tjønnsetra - ...
Venabu - nye Gråhøgdbu

Referat og foto fra noen av turene legges nederst på siden her.

Turkalender